Turistični boni

Upravičenec do bona je oseba s stalnim prebivališčem v RS na dan 13.3.2020. Odrasla oseba, ki bo v letu 2020 dopolnila 18 let (rojena v letu 2002 ali prej), je upravičena do bona v višini 200,00 €, mladoletna oseba (rojena po letu 2002) pa je upravičena do bona v višini 50,00 € .

Bon se lahko unovči le za namestitev ali za nastanitev z zajtrkom (storitev nočitev z zajtrkom). Stroške ostalih storitev (npr. večerja, doplačilo za 1/1 sobo, končno čiščenje, dodatne wellness storitev …), turistično takso in prijavnino je potrebno poravnati z drugimi plačilnimi sredstvi (gotovina, plačilna kartica).

Bon se lahko unovči le za nastanitev (storitev najem) ali za nastanitev z zajtrkom (storitev nočitev z zajtrkom). Stroške ostalih storitev (npr. večerja, doplačilo za 1/1 sobo, končno čiščenje, dodatne wellness storitev …), turistično takso in prijavnino je potrebno poravnati z drugimi plačilnimi sredstvi (gotovina, plačilna kartica).

 

Bon za mladoletnega upravičenca unovčijo zanj starši oz. zakoniti skrbniki ali druga oseba, h kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo in za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik).

 

Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. V skladu z zakonom prenos med brati in sestrami ni mogoč. 

 

Bon je mogoče prenesti le enkrat, in sicer v celotni vrednosti bona. Če je upravičenec bon že delno koristil, bona v preostali vrednosti ni mogoče prenesti.

Koriščenje bonov v hotelu Jakec

 

Ob rezervaciji nujno sporočite, da želite unovčiti turistični bon.

 

Ob prihodu na recepcijo imejte s seboj že prehodno izpolnjene potrebne obrazce:  

  • Potrditev unovčitve bona
  • Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona
  • Izjava o prenosu bona