Priprava Pohorskega lonca

  • Slovenščina
    • Angleščina
    • Nemščina

Pripravite pohorski lonec in presenetite svojo družino!

Sestavine

Glavne sestavine

  • Svinjska plečka
  • Prekajeno svinjsko meso
  • Govedina
  • Suhe gobice
  • Korenček
  • Zelena gomolj
  • Krompir
  • Zelena
  • Rdeča
  • Rumena paprika
  • Ješprenova kaša
  • Čebula
  • Česen
  • Gladka moka

Začimbe

  • Sol
  • Celi poper
  • Timijan
  • Rožmarin
  • Majaron
  • Lovorjev list
  • Rdeča paprika

Navodila za pripravo

Meso ter zelenjavo narežemo na kocke.

Zavremo vodo, vanjo damo ješprenovo kašo, gomolj zelene, korenček, svinjsko plečko, prekajeno meso, govedino, papriko.

Začinimo po okusu. Ko je meso že skoraj kuhano dodamo krompir. Čebulo nasesekljamo na drobno jo prepražimo na olju da zlato zarumeni dodamo moko. Na koncu dodamo še česen. Ko zadiši dodamo mleto rdečo papriko ter zalijemo. S prežganjem nato zgostimo pohorski lonec.  

Komentiranje je onemogočeno.