KULINARIKA V JAKCU
Izkusite kulinarične dobrote izpod rok le najboljših kuharjev.
PREPRIČAJTE SE SAMI
Obiščite nas in poskusite naše kulinarične dobrote.
Ko omenimo domače jedi, pri tem pomislimo na slastno hrano, ki so nam jo pripravljale mame in babice. Saj zato pa so domače, ker jih povezujemo z domom. Domače jedi v glavnem spadajo v slovensko kuhinjo, vendar kulinarika ni tako enostavna – slovenska kulinarika namreč vsebuje kar nekaj podkategorij, po nekaterih ocenah kar 40.
V Sloveniji se namreč mešajo tri velike evropske kulture, in sicer sredozemska, alpska in panonska, to pa se odraža tudi v kulinariki. Vsak osnovni recept ima namreč več različnih variant glede na pokrajino, vsaka pokrajina pa nudi tudi svoje posebnosti.
V Hotelu Jakec nudimo značilne domače jedi kot so enolončnice, razne domače juhe, klobase, kislo zelje, žganci, štruklji, potice, gibanice in pecivo (medena peciva, krofi in flancati).
Naša specialiteta pa je tudi pohorski lonec, ki ga lahko po našem receptu pripravite sami doma (recept za pripravo pohorskega lonca). Za tistega pravega pa vendarle obiščite Hotel Jakec! 🙂
Restavracija Hotela Jakec